Pokličite nas: (05) 640 29 00 info@farcom.si

HERNIAMESH – ITALIJA

Herniamesh s.r.l.je italijansko podjetje, ki proizvaja medicinske pripomočke-mrežice za dimeljsko in trebušno hernioplastiko , mrežice za zdravljenje motenj v medeničnem dnu in pripomoček za zdravljenje razjed-antidekubitusno podlogo AIARTEX.
S svojo distribucijsko mrežo po vsem svetu uspešno trži vse zgoraj navedene medicinske pripomočke.

Medicinski pripomočki Herniamesh so rezultat dolgoletnih raziskav in razvoja podjetja, ki zagotavlja kakovostne, inovativne in funkcionalne izdelke, ki so tudi patentirani.

Herniamesh sodeluje z regionalnim inovacijskim središčem bioPmed in bolnišnicami v regiji in širše.

Herniamesh zagotavlja kakovost svojih izdelkov tako, da v okviru certificiranega programa vodenja kakovosti posveča posebno pozornost vsaki fazi proizvodnega procesa.

Vsi izdelki so izdelani v skladu s sistemom kakovosti Herniamesh , so skladni s standardi UNI CEI EN ISO 13485:2016 in nosijo oznake CE, izdane za namene Priloge II, ( izključena klavzula 4), k Evropski direktivi 93 / 42 / EGS. Večina izdelkov je prejela dovoljenje 510 (K), ki ga je izdala FDA za prodajo v ZDA.

Izdelki, prikazani v katalogu, so medicinski pripomočki. Zdravnik mora najprej ugotoviti ali je uporaba teh izdelkov za določenega pacienta upravičena. Poleg tega lahko, tako kot pri katerem koli medicinskem pripomočku, pri uporabi teh izdelkov pride do zapletov. Zato mora zdravnik natančno prebrati opozorila, možne neželene učinke in kontraindikacije, zapisane v knjižici z navodili, vstavljeni v škatlo vsakega izdelka, skupaj z vso ustrezno medicinsko literaturo, preden začne uporabljati izdelke. Zdravnik mora svoje paciente obvestiti o vseh potencialnih tveganjih.

 

Katalog

Prenesi

Spletišče:

www.herniamesh.com

BACTIGUARD AB-ŠVEDSKA

Bactiguard  je švedsko podjetje za izdelavo medicinskih pripomočkov, ki si je zadalo za cilj reševanje življenj. Da bi to dosegli, razvijajo inovativne rešitve za preprečevanje okužb in za zmanjševanje tveganja za okužbe. Na ta način se lahko prihrani znatne stroške za zdravstvo in družbo na splošno.

Švedsko podjetje izdeluje inovativne medicinske pripomočke, ki so premazani z antimikrobnim premazom BIP in sicer Foley stalne urinske katetre( silikon in lateks), centralne venske katetre (CVK) in tubuse. BIP premaz je zlitina treh žlahtnih kovin, ZLATA SREBRA IN PALADIJA in deluje antimikrobno. Premaz preprečuje kolonizacijo mikrobov na površino pripomočka in s tem zmanjša možnost okužb zaradi uporabe pripomočka. Pristop je inovativen, saj se premaz ne odpušča iz površine in omogoča enak učinek skozi celotno dobo uporabe pripomočka.

CVK in tubusi so namenjeni uporabi v intenzivni negi in onkoloških oddelkih, stalni urinski katetri pa imajo širok spekter uporabe: od bolnišnične do uporabe na domu.

 

Spletišče:

www.bactiguard.com

Vse ostale izdelke si lahko ogledate za njihovi uradni spletni strani

SERVONA –NEMČIJA

Skupina Servona je vodilni proizvajalec medicinskih izdelkov in medicinsko tehničnih pripomočkov  ter vodilni ponudnik celovite oskrbe na domu v Nemčiji.

Glavne značilnosti podjetja:

So specialisti za traheostomske kanile in tehnologijo za predihavanje(ventilacijsko tehnologijo).

So vodilni oskrbovalec v imenu zdravstvenih zavarovalnic za traheostomske in laringektomirane  paciente s pripomočki za nego na domu (home care).

Seznam izdelkov za nego na domu je obširen in obsega pripomočke:

traheostomske kanile( silikonske, PVC, kovinske),

 inhalatorje za te bolnike,

podloge za kožo pri kanili, filtre za kanile, filtre za lepljenje na kožo, rutice za prekrivanje stome- otroške in za odrasle, ščetke za kanile, ščitnik za tuširanje, različne trakove za fiksacijo kanil.

 

Njihova linija izdelkov Servocura obsega izdelke za inkontinenco: razne urinske vrečke, stalne urinske katetre.

Katalog

Prenesi

Spletišče:

www.servona.de

MDH POLJSKA

Podjetje MDH je na Poljske vodilni proizvajalec, uvoznik, izvoznik in distributer inovativnih neinvazivnih medicinskih pripomočkov in pripomočkov za rehabilitacijo. Specializirani so za pomoč pacientom, ki trpijo zaradi gibalnih motenj. Že več kot dvajset let razvijajo rešitve prav za te paciente. Od začetka delovanja so na trg uvedli številne lastne blagovne znamke, ki jih odlikuje kakovost, visoka funkcionalnost in varnost.
Kot dokaz visoke kakovosti so uvedli sistem vodenja kakovosti EN ISO 9001:2008 in skladnost s standardom za proizvajalce in distributerje za medicinske pripomočke EN ISO 13485:2012.
Obseg izdelkov, ki jih tržijo ,je zelo obsežen. Zato so, glede na vrsto pripomočkov in njihovo uporabo uvedli več blagovnih znamk, ki so navedene v nadaljevanju.

V MDH ponujajo kar sedem blagovnih znamk:

 • VITA CARE
 • QMED
 • QMED plus
 • MEMO
 • MEYRA MEDICAL
 • MEYRA
 • ORTOPEDIA

Katalog

Prenesi

Spletišče:

www.mdh.pl

ROKOKO POLJSKA

Rokoko je poljsko podjetje , ki je specializirano za oskrbo pacientk in ostalih uporabnikov z lasuljami iz umetnih in naravnih las in lasnimi dodatki. Njihova dejavnost obsega proizvodnjo lasulj , maloprodajno mrežo lasulj, lasno kliniko in studio, kjer rešujejo probleme povezane z lasmi, od alopecije do estetkih problemov. Dodali so program za nego lasulj iz umetnih in naravnih las, ščetke za lasulje, stojala za lasulje, rutice in turbane za osebe po izpadanju las.

Lasulje iz umetnih las:
Lasulje so izdelane iz zelo tankih akrilnih vlaken Japonskega proizvajalca. Oblikovanje modelov in izbira barv se vrši na Poljskem. Vsako leto dadajajo nove modele in barve .
Modeli so razdeljeni v tri linije:
Beaute de Femme
Hair Diamonds
Hair2Be

Lasulje iz naravnih las: izbiro teh lasulj povečujejo in odkupujejo naravne lase .Te lasulje sodijo v višji cenovni razred.
Prikazani so v katalogu
QEEN

Lastnosti lasulj in prednosti lasulj ROKOKO:

 • kvalitetna struktura umetnega lasu ( 100% sintetična vlakna )
 • naravni videz in otip lasulj
 • prilagodljivi obseg lasulj
 • zelo dobro pokriti robovi lasulje
 • stranski indikator pozicije lasulje
 • zelo zračne
 • barve obstojne in odporne na UV žarke

ROKOKO turbani, rutice in kapice so izdelani kvalitetno, v modernih barvnih linijah in modelih. ,

Katalog

Prenesi

Spletišče:

www.rokoko.com.pl

FARMACARE S.R.L. ITALIJA

Podjetje je aktivno od leta 1994 in je del pomembne skupine Gruppo Italiano, ki je bila ustanovljena že leta 1930. Od vsega začetka se skupina ukvarja z razvojem, izdelavo in trženjem medicinskih pripomočkov za bolnišnice in lekarne. Skupina distribuira lastne proizvode po Italiji in izvaža v več kot 40 držav.
Farmacare ponuja širok izbor inovativnih, visoko kvalitetnih in cerificiranih pripomočkov preko avtoriziranih distributerjev, ki so prisotni po celotni državi.
Farmacare ponuja široko paleto, več kot 1500 izdelkov; od pripomočkov za gibanje, stojo, hojo. bolniških postelj, do drobnih medicinskih pripomočkov za vse indikacije.
Farmacare skrbno izbira najboljše pripomočke na mednarodnem trgu ,ki se stalno posodabljajo in sledijo novim tehnološkim in znanstvenim dognanjem.
Parnerji podjetja FARMACARE :
Sim italia s.r.l.
MED*EUROPE
LANZONI
ASE endoscopia
AGSA gomma
.
Glavni proizvod, ki ga tržimo so PESARJI, pripomoček pri prolapsu maternice , za ginekološko uporabo.

Katalog

Prenesi

Spletišče:

www.farmacare.it

TURKUAZ MEDICAL ISTANBUL

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2000 in je v do danes doseglo zavidljive rezultate.
Podjetje spada med 5 največjih proizvajalcev v medicinskem sektorju.
Proizvodnja obsega medicinske kemične produkte, dezinfekcijske in antiseptične produkte, OTC proizvode, prehranska dopolnila, proizvode za osebno nego in dermokozmetiko.
Blagovne znamke ,ki najbolje predstavljajo podjetje so: KONIX, KLY geli, KONICARE, MEDISEPTICA, GYNOSEED, GYNOTAL, JOYDROPS, BODYCARE.
Kar 70% celotne proizvodnje predstavlja proizvodnja v medicinskem sektorju.

Proizvodnja poteka po GMP normah, proizvodi so ceruficirani so s CE certifikati. Izdelujejo medicinske pripomočke vseh Class-I, IIA ,IIB in III. Pridobljen imajo standard ISO 13485:2016

Vizija podjetja Turkuaz Medical je, da bi bili vodilno podjetjemedicinskih produktov v regiji in globalno.

Tržimo lubrikant gel na vodni osnovi KLY gel v tubicah 42g, 82g in 5 g vrečke.

Katalog

Prenesi

Spletišče:

www.turkuazsaglik.com.tr

VUP MEDICAL a.s. Češka republika

Češko podjetje VUP Medical, a.s. izdeluje polipropilenske mrežice za kilo, žilne proteze , medicinski tekstil in medicinsko perilo za onkološke paciente ter produkte za rane.

Podjetje sodeluje z vodilnimi češkimi univerzami in v sodelovanju z njimi in kirurgi stalno izpopolnjujejo in razvijajo medicinske pripomočke. Zaradi teh razlogov podjetje spada med vodilne proizvajalce na medicinskem področju  že več kot 70 let.

Bili so prvo evropsko podjetje, ki je razvilo in začelo proizvajati pletene žilne proteze in edino podjetje za žilne proteze v centralni Evropi.

VUP Medical izvaža svoje proukte v več kot 30 držav po celem svetu.

Podjetje posluje v skladu z naslednjimi standardi, ISO 9001:2016 in ISO 13485:2016. Vsi produkti imajo CE cerifikat.

 

Medicinsko perilo za onkološke paciente ARAVEL  in prevleke za krne v dveh izvedbah PRONA KOMFORT in PRONA KLIMATEX so novost na našem trgu.

Linija  ARAVEL obsega  majice z rokavi in brez rokavov  ter kratke hlačke.

 

Linija navlek za krne pri amputacijah zajema  produkt PRONA KOMFORT, ki je  navleka za krn z antibakterijskim delovanjem, izdelana iz polipropilenske niti in elastomernih vlaken.

Produkt PRONA KLIMATEX pa je navleka za krn iz volnene preje in polipropilenskih vlaken.. Izdeluje se v dveh izvedbah, lahka in termo izvedba.

 

Katalog

Prenesi

Spletišče:

www.vup.cz