Pokličite nas: (05) 640 29 00 info@farcom.si

 Varstvo osebnih podatkov

Ponudnik preko spletne strani www.farcom.si  zbira osebne podatke strank. Ponudnik kot upravljavec osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke  v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.

Naša politika glede varovanja osebnih podatkov je naslednja:

Podatkov o naših strankah oziroma kupcih nikoli ne dajemo v najem, jih ne prodajamo in ne dovolimo, da bi jih obdelovala katerakoli tretja oseba, razen naših pogodbenih obdelovalcev osebnih podatkov.

Osebne podatke stranke ali/in kupci oddajo podjetju prostovoljno.

Zbiramo in obdelujemo samo osebne podatke, ki so nujno potrebni za izvedbo storitve, obveščanja in se izogiba pretiranemu zbiranju osebnih podatkov.

Pogodbenim obdelovalcem omogočamo obdelavo osebnih podatkov samo pod pogojem, da imajo zadostno raven varstva osebnih podatkov kot je določena z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, in le v obsegu, v katerem bi bilo to potrebno zaradi posameznega razloga za posredovanje.

Osebne podatke hranimo samo dokler je to nujno potrebno za izpolnjevanje namena, zaradi katerega so bili osebni podatki zbrani oziroma do preklica privolitve uporabnika oziroma kupca.

Uporabljamo organizacijske, tehnične in druge ustrezne postopke in ukrepe, da se prepreči nepooblaščeno uničenje podatkov, njihova sprememba ali izguba ter nepooblaščena obdelava.

Pridržujemo si pravico do razkritja osebnih podatkov državnim organom ali nosilcem javnih pooblastil v primerih, ko dolžnost razkritja izhaja iz prisilnih predpisov.

Osebnih podatkov strank ali/in kupca podjetje ne bo javno izpostavil brez njihovega soglasja.

Zavezujemo se k trajnemu varstvu vseh osebnih podatkov naših uporabnikov oziroma kupcev.

Osebne podatke obdelujemo samo za to pooblaščene osebe ponudnika in pooblaščene osebe naših pogodbenih obdelovalcev.

Pravila o varstvu osebnih podatkov spreminjamo in dopolnjujemo v skladu s spremembami zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov.

Zbiranje osebnih podatkov in način privolitve za njihovo obdelavo

Ponudnik zbira osebne podatke preko varne povezave (SSL) in jih s kriptiranjem ščiti med njihovim prenosom preko spleta.
Ponudnik zbira in obdeluje osebne podatke izključno na osnovi privolitve posameznika.
V primeru kontaktiranja ponudnika preko kontaktnih obrazcev se vneseni osebni podatki uporabijo izključno za pošiljanje odgovora na zastavljeno vprašanje oziroma povpraševanje preko elektronskega sporočila v e-poštni predal ponudnika in stranka svojo privolitev izrazi s pritiskom na gumb za pošiljanje.
Na vseh ostalih spletnih obrazcih, ki vključujejo oddajo osebnih podatkov, so privolitve navedene kot izbirna polja in stranka svojo privolitev izrazi z označitvijo privolitve. Izražena privolitev se upošteva ob potrditvi spletnega obrazca.
Privolitve, ki vključujejo strinjanje s splošnimi pogoji poslovanja, so obvezne za potrditev spletnega obrazca.

Namen obdelave zbranih osebnih podatkov

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za namen, za katerega so bili zbrani in za katerega ima privolitev posameznika.
Osebne podatke strank spletne trgovine bomo uporabili izključno za potrebe vodenje njihovih uporabniških računov (pošiljanje obvestil po e-pošti ob vsaki spremembi statusa uporabniškega računa) in izpolnjevanje njihovih naročil (pošiljanje obvestil po e-pošti ob vsaki spremembi statusa naročila, npr. ob oddaji naročila, ob prejetem plačilu, ob odpošiljanju blaga…; dostava, pošiljanje računa, izpolnjevanje reklamacij, uveljavljanje garancije, ipd. povezano z naročilom).
Osebne podatke strank, ki so privolile v prejemanje obvestil o naših novostih v prodajnem programu, posebnih ugodnostih in novicah s strokovnega področja, bomo uporabili izključno za obveščanje po e-pošti, največ dvakrat mesečno.
Osebne podatke strank, ki nam na spletni strani preko kontaktnega obrazca oddajo sporočilo, bomo uporabili izključno za odgovor na zastavljeno vprašanje oziroma povpraševanje.

Postopek uveljavljanja pravic posameznika

Za vse informacije o obdelavi osebnih podatkov oziroma vaših pravicah kot posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki (pravica do dostopa, popravka, izbrisa, omejitve obdelave, prenosljivosti in ugovora), lahko kontaktirate upravljavca osebnih podatkov Farcom , farmacija, kozmetika trgovina, d.o.o., Zaprta ulica 6D,6310 iZOLA po pošti, elektronski pošti na info@farcom.si ali na telefon

05 6402 900.
Upravljavec bo na vašo zahtevo, s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, odgovoril brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.
Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas upravljavec zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da vas ne more zanesljivo identificirati.

Odjava od obveščanja

Od prejemanja obvestil po elektronski pošti se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na povezavo za odjavo ali pa nam svoje želje sporočite pisno na naslov podjetja, po telefonu ali osebno v poslovalnici, kjer ste oddali svojo privolitev.

Pravica do pritožbe

Če menite, da naša obdelava osebnih podatkov krši veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico podati pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.